Kako do denarja


Vsak posameznik se je v svojem življenju vsaj enkrat vprašal »kako do denarja«. To vprašanje si največkrat zastavljajo mladi, ki denar potrebujejo bodisi za šolo, zabavo, druženje, nakup kakšne od »luksuznih« dobrin, medtem, ko si odrasli zaposleni največkrat zastavijo vprašanje »kako do več denarja«. Odgovor na prvo vprašanje »kako do denarja« je sicer precej preprost; mladi imajo danes odlično priložnost zaslužiti z delom preko študentskega servisa, vendar pa je potrebno opozoriti, da v času gospodarske krize, delodajalci to obliko dela tudi izkoriščajo in ni se za čuditi, če poznamo koga, ki je starejši od 26. let (in mu s tem ne pripada več status študenta) in dela preko študentske napotnice brata, sestre ali celo otroka! Skratka, v sodobnem svetu je odgovor na prvo vprašanje dokaj preprost; z delom.

Odgovor na drugo vprašanje »kako do več denarja« pa nam ponuja veliko več možnosti. Kljub vsemu nas zakonodaja zelo omejuje pri dodatnem zaslužku, poleg redne plače. Pa kljub temu. Nekateri se odločijo, da bodo svoje prihranke oplemenitili na borzi ali z vlaganjem v različne sklade in uživali v obrestih. Vendar pa je za dobre obresti, vložiti tudi veliko denarja, saj so obrestne mere razmeroma nizke. Tisti bolj pogumni in predvsem tisti, ki so pripravljeni določen del prihrankov tudi izgubiti se odločajo za valutno trgovanje, bolj poznano kot Forex.

Žal pa takšno plemenitenje denarja zahteva ogromno znanja, saj poznamo nemalo primerov, ko so posamezniki izgubili vse prihranke na valutnem trgovanju zaradi neznanja in predvsem želje po hitrem zaslužku. Kljub temu pa za dodaten zaslužek lahko izkoristite kakšnega od svojih talentov ali hobijev. V prostem času izdelujete nakit, unikatna oblačila ali šivate? Etsy.com je za takšne kreativce odlična rešitev, tudi na bolha.com bi zagotovo prodali kakšen izdelek, še prej pa na socialnem omrežju Facebook. Vendar kot smo dejali, prej se je potrebno pozanimati kaj nam zakonodaja sploh dovoljuje, saj je skoraj vsako popoldansko delo, pri katerem kaj zaslužimo »delo na črno«.

Kako do denarja
Če mislite, da bi s svojim talentom ali hobijem v prostem času zaslužili dovolj denarja, še vedno lahko odprete popoldanski s.p., katerega prednost so minimalni prispevki, saj vam glavni del prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje plača vaš delodajalec. V enem izmed prihodnjih prispevkov si bomo podrobneje ogledali kako ustanoviti popoldanski s.p., kakšni so stroški z njim in kaj pravzaprav lahko s takšno obliko gospodarske družbe počnemo.

Če potrebujete gotovino in vam je vaša banka obrnila hrbet, potem je dobra izbira zastavljalnica, kjer lahko zastavite stvari, ki vam trenutno niso pomembne in tako v nekaj minutah prejmete gotovino!

Ne spreglejte tudi članka Kaj je denar.

[468 Link Unit]